Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 11.09.2017

Computere de ultimă generație, în toate unitățile școlare din Sectorul 1

Toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 și-au primit elevii în cele mai bune condiții în anul școlar 2017-2018. Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de reparații curente la grădinițele, școlile și liceele pe care le administrează, astfel încât noul an școlar a început în condiții optime.

Grădinița nr. 251, Școala nr. 192 și Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" sunt unitățile de învățământ din Sectorul 1 la care primarul Dan Tudorache a participat la festivitatea de deschidere a anului școlar. Totodată, edilul Sectorului 1 a mai participat, alături de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ceremonia de deschidere găzduită de Colegiul Agricol "Viaceslav Harnaj".

"În Sectorul 1 sunt cele mai căutate unități școlare din București datorită calității actului educațional. Avem dascăli de excepție, elevi bine pregătiți și părinți responsabili de viitorul copiilor lor. De aceea, de când am devenit primar al sectorului 1, am făcut schimbări majore în domeniul investițiilor în școli. Până la sfârșitul anului, Primăria Sectorului 1 va dota toate unitățile școlare cu computere de ultimă generație și echipamente IT conexe", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Totodată, administrația locală va reface fațadele, va schimba designul interior, va cumpăra mobilier nou și adecvat și va reface terenurile de sport.

Programul "Educație pentru viață", gratuit pentru părinți

Aproximativ 2.500 de elevi din 20 unități de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia, în acest an, de programul "Educație pentru viață", fără ca părinții să achite vreun ban pentru acest serviciu.

În premieră pentru Sectorul 1, administrația locală suportă integral din bugetul propriu costurile pentru o masă caldă și cheltuielile pentru plata profesorilor sub îndrumarea cărora copiii își fac temele după terminarea orelor de curs. Programul "Educație pentru viață", derulat în Sectorul 1, oferă copiilor, după terminarea orelor de curs, o masă caldă, constând în trei feluri de mâncare, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Costul unei mese, asigurat în totalitate de la bugetul local al Sectorului 1, este de 15 lei/ zi/copil. 

Părinții care doresc extinderea programului "Educație pentru viață" și la școlile unde învață copiii lor, trebuie să facă o cerere în acest sens la conducerea unității de învățământ.

Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Computere de ultimă generație,  în toate unitățile școlare din Sectorul 1http://www.primariasector1.ro/foto/deschidere-an-scolar/foto-3.jpg