Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 12.02.2018

În bugetul pe anul 2018, Primăria Sectorului 1 va aloca 5 milioane RON pentru cheltuielile de bunuri și servicii ale spitalelor

* Prioritatea numărul 1 - Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri

Primăria Sectorului 1 va aloca în acest an importante fonduri de la bugetul local pentru cheltuielile curente – bunuri și servicii – ale celor patru spitale aflate în administrarea sa: Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu", Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

La inițiativa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, suma prevăzută în proiectul de buget pe anul 2018 se ridică la 5 milioane RON. Banii vor fi direcționați către spitale prin Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, autoritate aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, care are în directă administrare aceste unități sanitare.

"Prioritatea noastră numărul 1 este, la acest moment, ameliorarea situației financiare a Spitalului de Arsuri. De aceea, mare parte din această sumă va fi direcționată către plata datoriilor acestui spital către furnizorii de medicamente, de dezinfectanți și de alte bunuri și servicii fără de care o unitate medicală nu poate funcționa. Mi-aș dori să putem contribui și la rezolvarea problemelor salariale sau de contribuții sociale ale angajaților de la Spitalul de Arsuri, dar, din păcate, legea nu ne permite acest lucru, ele fiind în responsabilitatea Ministerului Sănătății", spune Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Intenția Primarului Dan Tudorache este ca, pe parcursul anului 2018, suma destinată celor patru spitale aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1 să fie suplimentată.
În bugetul pe anul 2018, Primăria Sectorului 1 va aloca 5 milioane RON pentru cheltuielile de bunuri și servicii ale spitalelorhttp://www.primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/sala-de-operatii.jpg