Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 14.05.2018

Protocol de colaborare pentru păstrarea identității naționale a românilor din Cernăuți

Protocolul este încheiat între Centrul Cultural din Sectorul 1 și Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți


Primăria Sectorului 1 strânge legăturile culturale cu românii din afara granițelor. Centrul Cultural al Sectorului 1 a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, un protocol de cooperare cu Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți.

Prin semnarea acestui protocol, părțile își propun să coopereze interinstituțional pentru realizarea de proiecte, organizarea de evenimente și campanii care au ca scop promovarea identității naționale, a limbii române și a valorilor culturale ale poporului român.

"Avem obligația morală de a sprijini comunitățile românești din Ucraina în efortul lor de păstrare a identității și valorilor românești. Pentru românii din Ucraina este foarte important să știe că o administrație publică din România este alături de ei. Întărirea legăturilor culturale dintre Sectorul 1 al Municipiului București și aceste comunități este un proces pe care mi l-am asumat și care va continua și în anii următori", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Delegația din Sectorul 1 a participat, cu această ocazie, la Ziua Națională a Portului Tradițional care a fost sărbătorită în centrul orașului Cernăuți. La eveniment au fost prezente ansambluri folclorice din satele românești din Județul Suceava, dar și din Ucraina. În cadrul aceleiași serii de manifestări, românii bucovinenii care au suferit persecuții în timpul regimului sovietic au fost omagiați, cu participarea delegației române, în comuna Mahala din regiunea Cernăuți.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.205
E-mail : presa.primaria1@gmail.com
Protocol de colaborare pentru păstrarea identității naționale  a românilor din Cernăuțihttp://www.primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/ziua-portului-traditional-in-cernauti-1.jpeg