Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 10.09.2018

Noul an școlar a început în cele mai bune condiții în unitățile de învățământ din Sectorul 1

Anul școlar 2018-2019 a început în Sectorul 1 cu școli reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă. Grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1 și-au primit  elevii în cele mai bune condiții.

"În Sectorul 1 sunt cele mai căutate unități școlare din București datorită calității actului educațional. Avem dascăli de excepție, elevi bine pregătiți și părinți responsabili de viitorul copiilor lor. Încercăm în permanență să venim în ajutorul părinților și elevilor și să facem tot ce ține de noi pentru a le oferi școli moderne și oferte educaționale cât mai diversificate. De exemplu, programul «Educație pentru Viață», gratuit pentru părinți, este un gest de normalitate din partea comunității locale prin care le asigurăm elevilor o masă caldă și îndrumare din partea unui profesor specializat pentru a-și face temele încă de la școală", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.


Masă caldă și sprijin în realizarea temelor pentru mii de elevi din Sectorul 1

Aproape 3000 de elevi din 22 unități de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia, anul acesta, de programul "Educație pentru Viață". Beneficiarii Programului "Educație pentru Viață" vor fi împărțiți în două categorii, în funcție de necesitatea fiecărei unități școlare înscrise în program.

În prima categorie, vor fi înscriși un număr de 2600 de elevi din 18 unități de învățământ preuniversitar de stat. Aceștia vor beneficia după orele de curs de  masă caldă, un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de asistență de specialitate în realizarea temelor pentru acasă. Activitatea se va derula în fiecare zi, de luni până vineri, după programul  obligatoriu de școală, în intervalul orar 12:00 – 17:00.

Costul programului este de 25 de lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală a Sectorului 1 din bugetul propriu.

În cea de-a doua categorie, vor fi înscriși un număr de 370 de elevi din patru unități de învățământ. Aceștia frecventează școli care dispun de semiinternat și vor beneficia de o masă caldă pe zi. Pentru această categorie, costul programului este de 15 lei/zi/copil și va fi suportat integral de administrația locală.


Burse pentru elevii cu rezultate deosebite la învățătură

Elevi care învaţă în şcolile şi liceele din Sectorul 1 vor beneficia, și în acest an, de burse școlare. Este vorba despre patru categorii de burse: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social.

În semestru doi al anului școlar 2017-2018, 17.260 de elevi au beneficiat de burse, cuantumul acestora fiind de: 600 lei/lună/elev - bursa de performanță și 300 lei/lună/elev -   bursa de merit, de studiu și de ajutor social. Pentru semestrul I al anului școlar care a început astăzi, cuantumul burselor va fi stabilit prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Noul an școlar a început în cele mai bune condiții  în unitățile de învățământ din Sectorul 1http://www.primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/liceul-henri-coanda.jpeg