Accesați aici versiunea facilă pentru persoanele cu dizabilități

Data: 13.09.2018

Opționale de dezvoltare personală și limbi străine în grădinițele din Sectorul 1

Costul predării disciplinelor opționale este suportat integral de la bugetul local


Primăria Sectorului 1 diversifică oferta educațională pentru copiii din grădinițe. Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în ședința de ieri, la propunerea Primarului Dan Tudorache, derularea Proiectului educațional "Grădinița pentru toți" în toate unitățile de învățământ de stat cu nivel preșcolar de pe raza Sectorului 1.

Pentru al doilea an consecutiv, copiii din grădinițe vor beneficia de opționale de dezvoltare personală și limbi străine, fără ca părinții să suporte contravaloarea acestora. Costul predării disciplinelor opționale este suportat integral de la bugetul local al Sectorului 1.

"Ca edil al Sectorului 1 mi-am propus ca, în fiecare an, să diversificăm oferta educațională pe care o punem la dispoziția copiilor care învață în școlile și grădinițele pe care le administrăm. Plecând de la rezultatele pozitive pe care le-a înregistrat acest proiect în cursul anului școlar trecut, am decis să-l continuăm ca să oferim copiilor cele mai bune condiții pentru a performa și a reuși în viață", afirmă Primarul Dan Tudorache.

Acest proiect educațional prevede ca preșcolarii de la grupa mică să beneficieze de un opțional "Limbă străină" cu două ședințe pe săptămână, iar cei de la grupele mijlocie și mare vor avea un opțional "Limbă străină" și un opțional "Dezvoltare personală", ambele cu câte două ședințe pe săptămână.

Obiectivul general al Proiectului educațional "Grădinița pentru toți" îl constituie dezvoltarea și diversificarea serviciilor alternative de educație prin participarea activă a tuturor preșcolarilor care învață în grădinițele de stat administrate de Primăria Sectorului 1. Aceste servicii constituie o ofertă educațională modernă și competitivă pentru grădinițele din Sectorul 1 care, alături de educația formală, va crește valoarea actului educațional.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: presa.primaria1@gmail.com
Opționale de dezvoltare personală și limbi străine în grădinițele din Sectorul 1http://www.primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/foto-gradinita-222.jpg