Data: 03.07.2015

Primăria Sectorului 1 cere scuze public celor doi bicicliști care au fost amendați în mod eronat

Primăria Sectorului 1 cere scuze public pentru incidentul din data de 1 iulie 2015, în care două persoane, care mergeau cu bicicleta, au fost amendate de către agenții locali ai Sectorului 1 pentru faptul că circulau fără cască de protecție, deși acest lucru nu este sancționat de lege.

Conform unor prevederi mai vechi ale legislației rutiere, bicicliștii erau obligați să fie dotați cu echipament de protecție. Noua legislație rutieră nu obligă, doar recomandă bicicliștilor să poarte pe drumurile publice echipamente de protecție.

Din cauza unei erori materiale Poliția Locală Sector 1 nu a actualizat formularele de contravenție și nu a instruit personalul în vederea aplicării noii legislații rutiere, agenții Poliției Locale aplicând eronat prevederi ale legislației rutiere învechite.

Cele două persoane care au fost sancționate în baza unor prevederi legale abrogate vor fi invitate la sediul Poliției Locale Sector 1 pentru a li se anula procesele verbale de contravenție.

Începând de vineri, 3 iulie 2015, când acest incident a ajuns în atenția opiniei publice, Primăria Sectorului 1 s-a autosesizat și a început un audit la Poliția Locală pentru a verifica dacă agenții locali sunt instruiți conform legislației la zi. Acest incident a fost cauzat și de frecventele modificări ale legislației rutiere.

Încă o dată Primăria Sectorului 1 cere scuze public față de cele două persoane sancționate eronat. Serviciul Imagine, Cultură, Presă și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24 – Cristina Dima
E-mail: presa.primaria1@gmail.com