Data: 02.06.2016

Sectorul 1: Program prelungit la eliberarea cărților de identitate

Persoanele cu domiciliul în Sectorul 1 care au cărțile de identitate expirate, pierdute sau distruse și care doresc să se prezinte la vot în data de 5 iunie, își pot schimba buletinele inclusiv în ziua alegerilor. Actele de identitate vor fi eliberate în aceeași zi, cu respectarea procedurilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005.

Programul de lucru cu publicul al birourilor de Evidență a Persoanei din Sectorul 1 va fi prelungit în preziua și ziua scrutinului pentru a da posibilitatea tuturor cetățenilor din Sectorul 1 să-și poată exercita dreptul de vot la alegerile locale.

Astfel, birourile Serviciului de Evidență a Persoanei vor funcționa în zilele de sâmbătă și duminică, după următorul program:
 Sâmbătă, 4 iunie 2016, între orele 08.00 – 16.00;
 Duminică, 5 iunie 2016, între orele 07.00 – 21.00.
Cetățenii care domiciliază pe raza Sectorului 1 sunt așteptați la unul dintre cele cinci Birouri ale Serviciului de Evidență a Persoanei, cu sediile în:
 Biroul nr. 1 de Evidență a Persoanelor - Piața Amzei nr. 13;
 Biroul nr. 2 de Evidență a Persoanelor - Str. Arhit. Ion Mincu nr. 15;
 Biroul nr. 3 de Evidență a Persoanelor - Str. General Berthelot nr. 34;
 Biroul nr. 4 de Evidență a Persoanelor - Str. Ion Neculce nr. 6;
 Biroul nr. 5 de Evidență a Persoanelor - Bd. Bucureștii Noi nr. 54.
Cu excepția Biroului nr. 1, celelalte patru birouri de Evidență a Persoanelor își au sediile în incinta secțiilor de poliție.

Pentru a-și reînnoi buletinul de identitate, persoanele trebuie să prezinte, la unul din birourile menționate, următoarele documente: certificat de naștere, certificat de căsătorie sau, după caz, hotărâre de divorț rămasă definitivă și irevocabilă, precum și dovada spațiului de locuit. Persoanele care nu dețin o locuință proprietate personală trebuie să fie însoțiți de proprietarul imobilului unde locuiesc pentru a face dovada de primire în spațiu.
Contravaloarea cărților de identitate și taxa de timbru fiscal se vor achita pe loc la ghișeele Birourilor de Evidență a Persoanei Sector 1.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică
Tel. fix: 021/222.36.24
E-mail: presa.primaria1@gmail.com