Data: 29.04.2021

Câinii ghizi pentru persoanele nevăzătoare, în vizită la Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a avut astăzi doi oaspeți de seamă la sediul instituției din Bd. Banu Manta nr. 9: doi câini ghizi pentru persoanele nevăzătoare. Câinii aparțin Organizației Light into Europe, organizație neguvernamentală care activează de peste 10 ani în România și care are 50 de câini-ghizi. După un training de maximum doi ani, câinii sunt integrați în familiile care au, printre membrii săi, persoane cu deficiențe de vedere.

Câinii ghizi au fost întâmpinați de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a făcut cu aceștia și cu însoțitorii lor un tur al instituției, intrând în fiecare birou pentru a le explica angajaților importanța acestor animale în viața persoanelor cu deficiențe de vedere.

În timpul discuțiilor purtate cu reprezentanții Asociației Light into Europe, primarul Clotilde Armand le-a dat acestora asigurări că îi va sprijini în nobila lor misiune de a le face o viață mai ușoară persoanelor nevăzătoare.

"Conform ultimelor statistici, în prezent, în țara noastră sunt peste 1.000 de persoane nevăzătoare. Aceste persoane au nevoie de tot sprijinul nostru pentru a se integra mai ușor în viața socială. În acest demers, câinii ghizi joacă un rol esențial pentru că ajută persoanele nevăzătoare să se deplaseze în spațiul public. Apreciez foarte mult faptul că v-ați dedicat activitatea pentru pregătirea acestor câini în vederea integrării lor în familiile cu persoane nevăzătoare și vă asigur de tot sprijinul meu în acest demers", a declarat, în timpul discuțiilor cu reprezentanții Asociației Light into Europe, primarul Clotilde Armand.Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro