Data: 04.05.2021

Sprijin pentru copiii seropozitivi din Sectorul 1 pentru reintegrarea lor în societate

Copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani beneficiază de servicii sociale integrate conform  unui parteneriat de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 1, și Fundația Health Aid România (HAR). Cooperarea are ca obiect derularea proiectului "Îngrijire de tip familial a copiilor și tinerilor protejați cu măsura de plasament  a  Comisiei pentru Protecția Copilului Sector 1 la Fundația Health Aid România".

În baza acestui parteneriat, copiii și tinerii seropozitivi din Sectorul 1 beneficiază de servicii de găzduire, hrană, îngrijire, consiliere psihologică, consiliere socială, orientare profesională, socializare şi petrecerea timpului liber, reintegrare familială şi comunitară. Toți beneficiarii au o alimentație corespunzătoare, materiale igienico-sanitare şi echipamente, medicamente necesare pentru tratarea infecțiilor ce apar în cadrul bolii. În cazul fiecărui elev, părintele social se asigură de respectarea programului școlar și de procurarea rechizitelor conform cerințelor.

Colaborarea dintre părți are ca obiectiv reintegrarea socială și profesională a copiilor abandonați, infectați și afectați HIV/SIDA, rezidenți pe raza Sectorului 1.

Scopul colaborării îl constituie furnizarea de servicii de îngrijire şi găzduire pentru copiii și tinerii seropozitivi în Casa de tip familial a Fundației HAR, în baza unei măsuri de protectie specială – plasament, prin hotărârile Comisiei pentru Protecţia Copilului Sector 1. În prezent, în "Casa Roxana" sunt găzduiţi şi îngrijiţi 2 copii care provin de pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1.

Pentru susținerea acestor servicii, Consiliul Local Sector 1 asigură, prin DGASPC Sector 1, o finanțare de 5.900 lei/lună pentru o perioadă de 12 luni.

Parteneriatul, demarat în anul 2007, oferă servicii integrate pentru creşterea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor seropozitivi găzduiţi şi îngrijiţi în cadrul Casei de tip familial a Fundației HAR  ("Casa Roxana" a Fundației).


Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro
Sprijin pentru copiii seropozitivi din Sectorul 1 pentru reintegrarea lor în societatehttps://www.primariasector1.ro/foto/articles/comunicatepresa/sprijin-copii-seropozitivi.jpeg