Data: 26.05.2021

Vaccinare fără programare la centrele de la Romexpo

Bucureștenii au la dispoziție zeci de puncte de vaccinare anti-covid în Sectorul 1 unde își pot administra vaccinul fără o programare inițială, doar pe baza buletinului sau a cărții de identitate. Este vorba de nouă centre cu 50 de puncte de vaccinare situate în pavilionul C2 din cadrul Complexului Expozițional "Romexpo", Bulevardul Mărăști nr. 65-67, cel mai mare centru de vaccinare din România.

Punctele de vaccinare sunt deschise în fiecare zi de luni până duminică, între orele 08:00-20:00, iar vaccinurile folosite pentru imunizare sunt Pfizer, Moderna și Astrazeneca.

Vârstnicii peste 65 de ani se pot vaccina la liber la orice oră din timpul programului de vaccinare, iar persoanele cu vârsta până în 65 de ani după ora 14:00.

În cadrul centrului de vaccinare de la Romexpo este permis accesul auto până în fața acestuia, fiind asigurate și locuri de parcare. 

"Vaccinarea și respectarea în continuare a măsurilor de prevenție recomandate de specialiști reprezintă singurele soluții prin care putem stopa răspândirea virusului în comunitate. Sănătatea noastră, a tuturor, depinde de numărul celor care se vaccinează și care conștientizează că numai așa putem opri pandemia și ne putem relua viața normală", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.


Primul centru drive-thru din Sectorul 1, amenajat în parcarea Metro Băneasa

De la începutul acestei săptămâni, bucureștenii au la dispoziție și un centru de vaccinare drive-thru în Sectorul 1 al Capitalei. Centrul de vaccinare a fost deschis în incinta parcării Metro Băneasa (cu acces din Calea Ion Zăvoi) în colaborare cu Centrul Medical Dr. Furtună și cu sprijinul Complexului Multifuncțional Caraiman și Poliției Locale Sector 1.

Cei care doresc să se vaccineze o pot face în acest centru de luni până sâmbătă între orele 08:00-20:00, iar duminică între orele 08:00-18:00.       


          
Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro