Data: 03.09.2021

Proiect: Două creșe noi pentru copiii din Sectorul 1

Copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziție două creșe noi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educație timpurie de calitate. Cele două creșe noi vor fi construite pe baza unor proiecte tip (în funcție de suprafața terenurilor disponibile: creșă mică - pentru maximum 40 de copii, creșă medie - pentru maximum 70 de copii, creșă mare - pentru maximum 110 copii) în cadrul programului național derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Primăria Sectorului 1 a identificat deja terenul pe care urmează să fie construită prima dintre cele două creșe, care va avea o capacitate de 11 grupe, adică un total de 110 copii. Este vorba de un teren de 16.000 de mp situat în cartierul Henri Coandă din Sectorul 1 al Capitalei.

Pentru cea de-a doua creșă, administrația locală a Sectorului 1 a identificat mai multe terenuri, urmând ca specialiștii primăriei să decidă, în cel mai scurt timp, locația finală.

Fiecare creșă va avea o suprafață de 2400 mp și va fi construită cu materiale de ultimă generație. În ceea ce privește funcțiunile, fiecare creșă va avea cabinet medical, locuri de joacă, o sală multifuncțională, spălătorie, bucătărie și va fi dotată cu panouri solare pentru a fi prietenoasă cu mediul.

"Educația timpurie și rezolvarea deficitului de locuri la creșă sunt priorități ale administrației pe care o conduc. Imi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, pentru locuitorii Sectorului 1 să nu mai fie o problemă găsirea unui loc la creșă. În plus, copiii noștri au nevoie de cele mai bune condiții pentru a beneficia de o educație de calitate de la cea mai fragedă vârstă", a declarat primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziția Companiei Naționale de Investiții terenul și va asigura racordarea la utilități: apă, canal, gaze, electricitate. Finanțarea construirii celor două creșe, în cuantum total de 22, 4 milioane lei inclusiv TVA pe fiecare obiectiv de investiție, va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În prezent, creșele din administrarea Consiliului Local Sector 1 dispun de un număr de 680 de locuri, după cum urmează: Centrul de zi Vrancei (Str.Vrancei nr. 9): 180 de locuri; Centrul de zi Româno-Danez pentru Educație Integrată (Bd. Mareșal Averescu nr. 17): 30 de locuri; Centrul de zi Sfântul Andrei (Str. Cosmești nr. 15): 150 de locuri; Centrul de Zi Jiului (Str. Pajurei nr. 2C): 200 de locuri; Complexul de Servicii Sociale Sfântul Nicolae Centrul de Zi (Str. Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 74): 120 de locuri.Serviciul Imagine și Cultură
Tel. fix: 021/319.10.13/int.151
E-mail: comunicare@primarias1.ro