Strategia pentru dezvoltare durabilăÎn perioada 23 septembrie – 22 noiembrie 2020, Primăria Sectorului 1 alături de Școala Națională de Studii Politice și Administrative București vă invită la dezbaterea publică a draftului documentului de fundamentare al Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 2020 -2030.
În etapa actuală, pe durata celor 60 de zile de dezbatere publică, așteptăm și încurajăm toate cetățenele și toți cetățenii Sectorului 1 să depună sugestiile, propunerile, recomandările și criticile lor, căutând prin acest demers să extindem cât mai mult cadrul actorilor consultați.
Facem precizarea că această variantă reprezintă o variantă intermediară a documentului elaborat de SNSPA, iar după integrarea feedback-ului dumneavoastră vom publica varianta finală transmisă.

Cetățenele/cetățenii au la dispoziție următoarele modalități pentru depunerea sugestiilor, recomandărilor și criticilor :

• prin Email, la adresele: registratura@primarias1.ro; dezvoltaredurabila@primarias1.ro

• prin Registratura Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta Nr. 9, Sector 1, cod poștal 011222, București;
• prin poștă, pe adresa: Primăria Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta Nr. 9, Sector 1, cod poștal 011222, București;
• la numărul de telefon 021.319.10.06;

- Sinteza măsurilor SDD

- Bună Guvernare
- Cultură
- Dezvoltare economică și Muncă decentă
- Educație și Cercetare, Inovare
- Infrastructură, spații verzi, locuri de joacă
- Locuire
- Mediu
- Protecție și incluziune Socială
- Sănătate și Bunăstare
- Siguranța Cetățeanului
- Sport
- Urbanism
- Strategia de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 al Municipiului București


Dragi vecini și vecine de sector,

Vă mulțumim că ați răspuns în număr atât de mare apelului nostru de constituire a grupurilor de lucru în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 „2020 – 2030”.

Inițial, stabilisem ca fiecare grup de lucru să fie compus din maximum 8 membri, însă în urma înscrierii a peste 100 de persoane, și având în vedere expertiza tuturor, așa cum a reieșit din completarea formularelor, am decis ca toți cei care au solicitat participarea la grupurile de lucru să fie acceptați.

În perioada imediat următoare, veți primi toate informațiile necesare în ceea ce privește statusul dumneavoastră de membru în grupurile de lucru!

Pentru orice fel de informație, ne puteți contacta la adresa de email dezvoltaredurabila@primarias1.ro

Mai jos, puteți vedea distribuirea pe grupurile tematice!

Grupurile tematice:

Grupul 1
Grupul 2
Grupul 3
Grupul 4
Grupul 5
Grupul 6
Grupul 7


Sectorul 1 mai bun, împreună cu tine!


Ești membru al organizațiilor neguvernamentale, mediului academic, grupurilor de inițiativă civică, mediului de afaceri sau cetățean al Sectorului 1 interesat de modul de dezvoltare al acestei zone administrative în următorii ani?

Vino alături de noi să construim Strategia pentru Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 „2020 – 2030”.

Completează până pe 4 noiembrie 2019 formularul online disponibil aici: https://forms.gle/Csyov7jGreZFzSGF9 și optează pentru un grup de lucru.

La sfârșitul lunii august 2019, am încheiat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) un parteneriat pentru elaborarea Strategiei pentru Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 „2020 – 2030”.

Pentru început vom constitui grupuri de lucru în următoarele domenii, din care te invităm să faci parte: Protecție și incluziune socială, locuire; Educație, Cultură, Sport și Cercetare; Sănătate și bunăstare; Mediu, Energie, Protecția Animalelor; Urbanism, Infrastructură, Spații Verzi, Locuri de Joacă; Dezvoltare economică și muncă; Siguranța Cetățeanului și Bună guvernare.

Elaborarea strategiei de dezvoltare durabilă trebuie să fie rezultatul unei colaborări strânse între administrația locală și cetățeni. Numai împreună putem da o direcție mai bună de dezvoltare a Sectorului 1, pentru ca această zonă administrativă să devină unul dintre cele mai bune locuri de trăit din România.

Mai multe detalii pe acest subiect regăsești accesând următorul link: https://bit.ly/34gm5jd


Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii acordului cadru de parteneriat interinstituțional de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1 și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, în vedere documentării, fundamentării și elaborării Strategiei pentru dezvoltare durabilă a Sectorului 1 „2020 – 2030”, a fost votat în unanimitate!Cele mai durabile victorii sunt cele la care participă jucătorii cei mai buni!

Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că viitorul Sectorului 1 și al cetățenilor săi se află pe mâini bune, adică pe mâinile celor mai buni experți și specialiști din țară în domeniul politicilor publice. Ieri, în Ședința de Consiliu a Sectorului 1, a fost votat în unanimitate proiectul Protocolului de Cooperare interinstituțională dintre Primăria Sectorului 1 și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), proiect care se referă la elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2020 - 2030 a Sectorului 1. Mulțumim mediului academic pentru excepționala deschidere și asumare a implicării în interesul public. Doar ținând cont de sfaturile și recomandările celor mai buni, putem privi cu încredere și siguranță în viitor!

La treabă! Ne așteaptă o muncă titanică!

Hotărârea poate fi consultată aici.Întâlnire de lucru cu reprezentanții S.N.S.P.A.


Când societatea se exprimă în favoarea unei schimbări, care evident să aducă un progres, trebuie să facem acest lucru. Dar nu oricum, ci pe baza expertizei și experienței academice, singurele care pot garanta că ideile benefice se pot transforma în formule viabile. În acest sens, pentru că ne dorim să fim primii, este firesc să colaborăm cu cei mai buni.

Prezentare proiect protocol de colaborare între Primăria Sectorului 1 și Școala Națională de Studii Politice și Administrative în vederea fundamentării și elaborării Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 1 „2020 – 2030”.

Prezentare Proiect Strategie Dezvoltare Durabilă.=> Documente SDD